De kleine Semler; een bron van inspiratie

“Public Vision stuurt ieder jaar aan zijn relaties een klein managementcadeau. Geen dure spullen, maar een bron van inspiratie voor het nieuwe jaar. Dit jaar is “De kleine Semler” toegestuurd. Een mooie samenvatting van het gedachtegoed van Ricardo Semler. Hij werd met zijn bedrijf zeer succesvol nadat hij zijn medewerkers meer macht en verantwoordelijkheid gaf. Hij heeft in de praktijk laten zien dat kleine teams, transparantie en vertrouwen belangrijke principes in organisaties zijn. Hij zette zich ook af tegen de “procedurebijbels” die volgens hem funest zijn voor de flexibiliteit en een recept zijn voor gemakzucht. Mensen moeten zaken met het gezonde verstand kunnen oplossen. Daarom moeten plannen en rapportages op één A4 passen. Deze eenvoudige principes worden in organisaties vaak vergeten. Kijk naar de procedurele ballast waarin mensen in het onderwijs, zorg, volkshuisvesting en andere publieke domeinen moeten werken. Dat zal niet alleen het werkplezier enorm verbeteren, maar ook het resultaat van onze organisaties! Een inspiratiebron voor de manier van werken van Public Vision. Heeft u dit cadeau niet ontvangen? Neem dan gerust contact op”.